• Budućnost je sada

  Potpuno novi KTM X-BOW GTX & GT2

 • REVolucionarno. ČISTo. RADIkalan.

  Proizvodnja KTM X-BOW je KTM-ova interpretacija super sportskog automobila 21. veka. „Uzeli smo ideju Kolina Čepmena o spartanskom, laganom sportskom automobilu svedenom na osnovne stvari i preneli ga u novi milenijum – sa što je moguće više tehnoloških inovacija“, kaže izvršni direktor KTM-a Stefan Pierer, prvog modela na četiri točka u KTM-u istorije

  X-BOW

  Prepoznatljiv dizajn KISKA

  Koncept dizajna. Fokusiran samo na uključivanje elemenata koji direktno doprinose performansama i funkciji vozila. Odrežite i ostavite sve ostalo. Sastavite najbolje dobavljače potrebnih komponenti i koristite najjače, najlakše i najnaprednije dostupne materijale. Međutim, nijedan drugi automobil ne predstavlja termin „super sportski automobil“ tako temeljno i beskompromisno kao KTM X-BOW.

  Sa KTM X-BOW GT, KISKA je dizajnirao vozilo čije se izuzetne karakteristike sada mogu doživeti i bez kacige. Elegantna konstrukcija vetrobranskog stakla bez okvira, koja se zaštitno obavija oko vozača i suvozača na isti način kao vizir kacige, omogućava putnicima da se odreknu sopstvenih pokrivala za glavu. U isto vreme, međutim, ništa ne narušava čisto iskustvo vožnje ili radikalan dizajn revolucionarnog KTM X-BOW GT.

  Sledeći korak: KTM X-BOW GT4, razvijen u partnerstvu sa specijalistom za trkačke automobile Reiter Engineering, ali opet koristeći ikonički KISKA jezik dizajna, označio je korak KTM-a u međunarodnim automobilskim trkama i doneo senzaciju lake težine u polje GT4 šampionata širom sveta.

  KTM X-BOW GTX & GT2 - Ultimativna tkračka oružja

  Performanse i purizam, ujedinjeni u jedinstvenom, ekstremnom dizajnu, i naoružani za avanture na najlegendarnijim trkačkim stazama na svetu, KTM X-BOW GTX i GT2 će postaviti nova merila u trkama. Zadržavajući fokus na osnovnim stvarima (smanjenje težine, performanse, aerodinamika, rukovanje), oni pružaju brojne nove tehničke karakteristike, povećanu ergonomiju i upotrebljivost, kao i skoro revolucionarni bezbednosni standard. To je prvi GT trkački automobil koji kombinuje homologovani monokok sa homologovanim GT kavezom i takmičarskim sedištem od ugljeničnih vlakana. Pored superiorne tehnologije, novi modeli očigledno daju izuzetnu izjavu o dizajnu: trkački automobil, čist koliko trkački automobil može biti. Na osnovu toga, KTM X-BOW GTX i GT2 modeli su u stanju da se takmiče sa vrhunskim super sportskim automobilima u pogledu odnosa snage i težine, brzine u krivinama, zaustavnog puta, maksimalne brzine i, na kraju, ali ne manje važno, vremena kruga - bilo da se nalazi na Nurburgring Nordschleife, na profesionalnim trkama ili tokom dana na stazi. Naravno, oba modela ostaju apsolutno verna DNK originalnog KTM X-BOW: radikalan, čist, precizan, vođen performansama..

  KTM X-BOW GTX 360° POGLED

  KTM X-BOW GTX 360° POGLED

  Priča iza KTM X-BOW GTX i GT2.

  Dozvolite nam da vas odvedemo iza kulisa i podelimo neke zanimljive poglede na razvoj novih modela.

  Epizoda 1

  Epizoda 1

  Epizoda 2

  Epizoda 2

  Epizoda 3

  Epizoda 3

  Epizoda 4

  Epizoda 4

  Epizoda 5

  Epizoda 5

  čista trkačka tehnologija

  Karbonski monokok, koji je jedinstven za sportske automobile, izveden je direktno iz šasije Dallara Formule 3. Ekstremno visoka ramena monokoka štite mnogo efikasnije od bilo kog drugog tehničkog rešenja u slučaju bočnog udara. Prednja crash kutija, povezana sa monokokom, ispunjava standarde Formule 3 i sportskih automobila. Sam karbonski monokok je četvoroslojna konstrukcija sa dvostrukim zidovima od torza vozača pa nadalje. Kao i sam monokok, rol obruči dolaze direktno iz Formula trka i, u najgorem slučaju, mogu da nose 2,5 puta veću težinu vozila.

  Šasija je razvijena sa italijanskim specijalistom za sportske automobile DALLARA i stručnjacima za kompozite iz KTM Technologi. Partner u motoru Audi je poboljšao performanse i VP je kreirao sistem vešanja koji omogućava izuzetnu upravljivost i okretnost u krivinama, omogućavajući super sportskom automobilu od 790 kilograma da izazove skoro svaki postojeći sportski automobil.

  Prvi serijski automobil na svetu sa monokokom od punog karbonskog kompozita koji je težak samo 80 kilograma, ali ima izuzetan nivo bezbednosti. Aerodinamika prefinjena u trkama na otvorenim točkovima, koju su zajednički razvili KTM Technologies i Dallara, proizvodi do 400 kg potisne sile pri 200 km/h*, omogućavajući do 2 G bočnog ubrzanja – superiorno u odnosu na bilo koji drugi legalan automobil na ulici!

   

   

   

  *) u zavisnosti od konfiguracije

  REVOLUCIONARNI PROIZVODNI POGON

  KTM X-BOW se proizvodi u namenskoj fabrici u Gracu od juna 2008. To je jedan od najmodernijih svetskih objekata za ograničenu proizvodnju vozila i izgrađen je za nekoliko meseci u skladu sa najnovijim standardima.

  NAJNOVIJA LOGISTIKA I TEHNOLOGIJA

  KTM je razvio genijalno skladištenje, specijalnu transportnu logistiku (uključujući posebno dizajnirane transportne kontejnere za vredne delove od ugljeničnih vlakana) i specijalne tehnologije sklapanja.

  IZ FABRIKE PRAVO NA TRKAČKU STAZU

  Naravno, kupci i zainteresovane strane su dobrodošle da nas posete u bilo koje vreme u Gracu – bilo da se radi o kupovini novih delova za performanse ili da saznaju sve što se može znati o KTM X-BOW. Za sve one koji žele da preuzmu svoje vozilo iz fabrike u Gracu, postoji specijalna ponuda koju lično nadgleda rukovodilac lokacije Mihael Volfling: „KTM X-BOW, mi ne prodajemo samo automobil, već jedinstveno iskustvo. Svaki kupac prirodno dobija obilazak naše fabrike sa vodičem. Svako ko želi može čak i da gleda kako svoje vozilo prolazi kroz završnu fazu proizvodnje – a zatim se odveze direktno do svog prvog treninga vozača na Red Bull Ringu