• Mobility Service

  DIN MOBILITET ÄR VÅR HÖGSTA PRIORITET

  12 MÅNADERS KOSTNADSFRI MOBILITY SERVICE VARJE GÅNG DU KÖPER ETT NYTT VÄGFORDON ELLER LÄMNAR IN ETT FÖR SERVICE. 

  Med KTM:s Mobility Service på livstid* är du säker ute på vägarna i 12 månader – kostnadsfritt! För varje service hos en auktoriserad KTM-återförsäljare förlängs din kostnadsfria Mobility Service på livstid fram till nästa service eller högst 12 månader! Tack vare ett tätt och professionellt assistansnätverk är haverier inte längre något bekymmer – KTM:s assistanscenter hjälper dig dygnet runt, sju dagar i veckan, 365 dagar om året i hela Europa. De ser till att du alltid är READY TO RACE. Om du vill ha mer information kontaktar du din auktoriserade KTM-återförsäljare.

  NÅGRA AV FÖRDELARNA

  • Dygnet-runt-service via vår direktlinje
  • Reparation på plats eller
  • Bogsering
  • Inkvartering
  • Utbytesfordon
  • Fortsatt resa

  MED OSS SITTER DU ALLTID SÄKERT I SADELN …

  VID ETT HAVERI BÖR DU RINGA TILL KTM:S ASSISTENSCENTERS DIREKTLINJE INNAN DU VIDTAR NÅGRA ÅTGÄRDER!

  Observera att endast sådana tjänster betalas som godkänts av KTM:s assistanscenter!

  SERVICENUMMER:
  LOKALT: 0771 15 50 00
  INTERNATIONELLT: +46 8 5179 2832

  Om du inte har köpt motorcykeln i ditt hemland gäller informationen i ursprungslandet.

  BRA ATT VETA
  Endast sådana tjänster betalas som godkänts av KTM assistanscenter. Ring alltid assistanscentrets direktlinje vid en haveri!

  MOBILITETSTJÄNSTEN GÄLLER FÖR MOTORCYKLAR KÖPTA I ELLER FÖR VILKA SERVICE UTFÖRTS I FÖLJANDE LÄNDER: Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz

  OMFATTNING
  För haverier som inträffar i något av de angivna länderna**.

  VIKTIGA SNABBFAKTA
  SAMARBETSPARTNER

  KTM och ARC Europe

  FÖRSÄKRADE MOTORCYKLAR
  KTM-motorcyklar med en tillverkningsgaranti på 24 månader som är godkända för användning på allmän väg.

  BERÄTTIGADE TILL TJÄNSTEN
  Ägare eller förare och passagerare

  TJÄNSTENS OMFATTNING
  Tillgång till ett omfattande nätverk av serviceleverantörer i hela Europa och en nödsamtalscentral som är bemannad dygnet runt. Serviceärenden hanteras av KTM:s assistanscenter efter att fordonets chassinummer (VIN) har verifierats, eftersom mobilitetstjänsten är knuten till motorcykeln.

  TJÄNSTER
  HÄNDELSER SOM OMFATTAS
  Haverier, vandalism, stöld, stöldförsök**** och brand.

  REPARATION PÅ PLATS
  Om resan med motorcykeln inte kan påbörjas eller fortsättas och problemet kan lösas på plats, ordnar KTM:s assistanscenter med reparation på plats.

  BOGSERING
  Om resan med motorcykeln inte kan påbörjas eller fortsättas och problemet inte kan lösas på plats, ordnar KTM:s assistanscenter bärgning av motorcykeln till närmaste KTM-återförsäljare (eller till återförsäljaren på hemorten om avståndet är mindre än 50 km).

  FÖRVARING
  Vid ett haveri ordnas med förvaring av motorcykeln fram till återlämning/upphämtning/skrotning, dock högst i två veckor.

  RESERVDELAR
  I händelse av haveri utomlands ordnar KTM:s assistanscenter vid behov leverans av reservdelar till den auktoriserade KTM-återförsäljaren. Transportkostnader ingår, kostnader för reservdelar ingår inte.

  SKROTNING UTOMLANDS
  Om motorcykeln bedöms vara omöjlig att reparera efter vandalism, brand, stöldförsök eller stöld, ordnas med skrotning. Transport till skrotningsplatsen ingår, tullavgifter och expertkostnader ingår inte.

  INKVARTERING
  Om motorcykeln inte kan repareras samma dag som den bogseras till en auktoriserad KTM-återförsäljare, och om haveriet inträffat mer än 50 km från den auktoriserade förarens bostad, täcks inkvarteringskostnader för högst 2 personer, i upp till 4 nätter, på ett 3-stjärnigt hotell inklusive frukost.

  NYCKELSERVICE
  I händelse av förlorad/stulen/trasig nyckel ordnas med leverans av en reservnyckel till föraren (transportkostnad ingår) eller till en auktoriserad KTM-återförsäljare, om det anses vara den bästa lösningen.

  ALLTID SÄKERT I SADELN
  RESEKOSTNADER
  Om det behövs står vi för kostnader upp till högst 77 euro/haveri (inklusive moms) för transport från/till auktoriserad KTM-återförsäljare, hyrbilsföretag, hotell, tågstation, flygplats osv.

  UTBYTESFORDON
  Om motorcykeln inte kan repareras samma dag som den bogseras till en auktoriserad KTM-återförsäljare, ordnar KTM:s assistanscenter en hyrbil (av högst kategori B ”Ekonomi”) inklusive fria mil och standardförsäkring, tills reparationen är slutförd, men under högst 4 arbetsdagar.*****

  FORTSATT RESA
  KTM:s assistanscenter täcker resekostnaden (för högst 2 personer) från platsen för haveriet till destinationen eller hem till den auktoriserade föraren. Rekommenderade transportmedel:

  • Taxi om destinationen ligger inom 50 km
  • Tåg i första klass om destinationen ligger mellan 50 och 1 000 km bort
  • Ekonomiflyg om destinationen ligger längre bort än 1 000 km

  TRANSPORTSERVICE
  TRANSPORT AV EN REPARERAD MOTORCYKEL

  KTM assistanscenter täcker kostnaden för upphämtning av den reparerade motorcykeln från den auktoriserade KTM-återförsäljaren (transportmedel enligt ovan). Om föraren inte kan hämta motorcykeln kan transport till förarens hemadress ordnas. Även här betalar KTM assistanscenter bara den kostnad som skulle ha varit aktuell om föraren på egen hand hade ordnat med resan för att hämta upp fordonet. Överskjutande belopp måste föraren själv betala. På begäran organiserar KTM:s assistanscenter transport via ett transportföretag eller en professionell leveranstjänst. Dessa anlitas och betalas direkt av föraren. Som vi förklarat ovan återbetalas en del av de här kostnaderna av KTM:s assistanscenter efter transporten. Den här tjänsten erbjuds endast i händelse av:

  • haveri, vandalism, brand (både i hemlandet och utomlands)
  • stöldförsök (endast utomlands).

  TRANSPORT AV EJ REPARERAD MOTORCYKEL
  Om det inte går att reparera motorcykeln inom 4 dagar efter att den bogserats till en auktoriserad KTM-återförsäljare, transporteras motorcykeln – efter beslut från KTM:s assistanscenter – till en auktoriserad KTM-återförsäljare på förarens hemort (multitransport). Den här tjänsten erbjuds endast i händelse av:

  • haveri, vandalism, brand (både i hemlandet och utomlands)
  • stöldförsök (endast utomlands).

  *Livstid betyder max. 60 000 km eller 8 år – beroende på vad som inträffar först – för encylindriga modeller och max. 80 000 km eller 8 år – beroende på vad som inträffar först – för tvåcylindriga modeller.

  ** ALB, AND, AUT, BEL, BIH, BGR, HRV, CYP, CZE, DNK (inklusive Färöarna), EST, FIN, FRA (europeiska territorier och Réunion), FYROM, DEU, GRC, HUN, ISL, IRL, ITA, SMR, VAT, LVA, LTU, LUX, MLT, MCO, NLD, NOR, POL, PRT, ROU, SRB, RUS, MNE, Kosovo, SVK, SVN, ESP, SWE, CHE, LIE, TUR och GBR (europeiska territorier inklusive Gibraltar och Kanalöarna).

  *** För encylindriga fordon: max. 60 000 km eller 8 år, beroende på vad som inträffar först, för tvåcylindriga fordon: max. 80 000 km eller 8 år, beroende på vad som inträffar först
  **** Stöld och stöldförsök omfattas när haveriet sker utomlands
  ***** Hyrbilsföretagets allmänna affärsvillkor gäller